Black Albino’s & Friends


De tijd van de petticoats en vetkuiven herleven in een programma waarin Jan de Hont (ex ZZ en de Maskers), the Black Albino’s en zangeres Dorith Hentenaar samenkomen.
 Aanleiding was de een goed geslaagde en druk bezochte Golden Oldies X Mas Party in de De Witte Hoeve, Venray met een breed aanbod van muziekstijlen uit de jaren 50, 60 en early 70.

Jan de Hont stond aan de wieg van de legendarische band ZZ & De Maskers.
Hij groeit uit tot een van de bekendste gitaristen van Nederland.
Samen met de Black Albino’s geniet het publiek van La Comparsa, en uiteraard komt ook het originele repertoire van ZZ & de Maskers als o.a. Goldfinger, Dracula, Ik heb genoeg van jou, Tamara, Brand New Cadillac en nog vele andere ruimschoots aan bod

Voor de Black Albino’s is het allemaal begonnen in het begin van de jaren 60,

 In 2004 kwamen de Black Albino’s in hun originele bezetting weer bij elkaar en het leek hen erg leuk om in 2005 als een soort ‘revival’ weer opnieuw in Den Haag te spelen.  Nu, ruim 50 jaar verder, spelen The Black Albino's nog net zo enthousiast als in de roemruchte zestiger jaren toen de Engelse Rock & Roll op zijn hoogtepunt was.

Zangeres Dorith neemt een aantal vocale songs van o.a. Shocking Blues en Conny Francis voor haar rekening

In De Bosch loopt zij Paul van de Voort-Maarschalk tegen het lijf.
Hij vraagt haar om mee te zingen bij de Wild Albina’s, een koortje van dames die The Black Albino’s ondersteunen, dit bevalt zo goed dat zij gastzangeres van de Albino’s wordt en bij verschillende optredens opluistert met haar herkenbare, stevige geluid.

 Van haar versie van ‘I Put a Spell om You’ wordt zelfs Van Morrison jaloers van.