Renée & the Alligators


René and his Alligators werd opgericht in 1959 door, volgens veel muziekliefhebbers, de beste gitarist van Nederland: René Nodelijk.

Toen nog getooid met een ‘atoomkuif’ wist hij vele instrumentale hits te scoren waaronder het niet meer van de radio weg te denken ‘Guitar boogie’ en ‘In the mood’.

De band heeft in de tientallen jaren dat hij bestaat meerdere gedaantes aangenomen.

Uiteindelijk ontmoette René Nodelijk na een aantal omzwervingen door muzikaal Nederland zijn huidige wederhelft Renée en ging de band eind jaren 70 verder als Renée: ‘Aha, honey….All right!’.
Met nummers als ‘Sweet nothin’s’, ‘A whole lotta shakin’ goin’ on’, ‘Come closer’ en ‘High time he went’ boekten ze eind jaren 70 en begin jaren 80 grote successen.

In 1986 besloten ze om ook op te treden onder de naam Renée and the Alligators en de oude rock and roll stukken af te stoffen en op te poetsen.

Nog steeds verbazen deze muzikanten jong en oud met hun spetterende optredens.

Renée and the Alligators tilt het verre verleden naar het heden en laat menigeen opnieuw hunkeren naar petticoats en vetkuiven, terwijl de nummers van Renée, op een totaal eigenzinnige wijze, de jaren 80 weer tot leven brengen met twee benen in het hier en nu.

Renée and the Alligators verrassen de muziekliefhebbers, door aan het begin van dit nieuwe millennium nog steeds met grote kracht en souplesse op de podia te heersen.
Hierdoor vormen zij een zeldzaam orkest dat veel songs uit de Rock & Roll tijdperk aanstekelijk re-en produceerd.
Uiteraard zijn de eigen hits van deze 4 heren en 1 dame altijd weer een hoogtepunt van de avond.
Een unieke band die een prachtige, maar vooral springlevend bewijs van de Nederlandse muziekgeschiedenis.