LenneBrothers Band (D)


 

Toen de Lennerockers in het voorjaar van 2016 aankondigden dat ze zouden gaan stoppen waren hun fans natuurlijk buitengewoon teleurgesteld.

Naar aanleiding daarvan hebben twee oprichters van de Lennerockers, Michael "Ele" Koch und Stefan "Teddy" Koch (die zich al sinds 1984 samen op het pad van de rock-'n-roll begeven) besloten toch maar om hun “muziekhoeden” nog niet definitief aan de kapstok te hangen.

De twee muzikale broers hebben muziek in hun genen hebben en absolute nog geen interesse hebben om de muziek vaarwel te zeggen, met als gevolg dat ze nu de LenneBrothers Band opgericht hebben.

Zoals uit de naam LenneBrothers Band al blijkt zullen de twee broers Koch samen met Andreas Kaessens op drums en Claus Coxx op de ‘slapbass’, die beiden al regelmatig met The Lennerockers speelden, het podium gaan delen.
Het repertoire de LenneBrothers zal nagenoeg onveranderd blijven; een mix van rock-'n-roll, country en rockabilly, dat ook al eerder een hit en het kenmerkende geluid voor de Lennerockers was.

Met "The Lennerockers" speelden ze meer dan 2500 concerten in meer dan 20 landen, verkochten meer dan 60.000 CD’s en DVD’s en kwamen ze in het Guinness Recordboek (Zie Guinness world records 2003, S. 258 "hoogste concert").

De kenmerkende stem van "Ele" (Michael Koch), het indrukwekkende pianospel van "Teddy" (Stefan Koch), maar ook de meerderheid van eigen geschreven songs hebben in de afgelopen decennia het typerende geluid van deze band gevormd.

Op de dans steps van "My New Life" op de song " High Class Lady " wordt wereldwijd door lijndansers uit o.a. Azië, Europa, Noord-Amerika en zelfs Australië enthousiast gedanst.